Мъж от Грьонинген, Холандия, живя пет месеца в пълно неведение, че именно той е големият победител в местната лотария. Щастливецът, спечелил 2 милиона евро, се сетил да билета си, едва след като организаторите на играта се заеха активно да го издират.

Вижте още: ЦЕРН обеща Хигс бозон от лотарията

Историята е следната: през декември, миналата година, холандецът, като мнозина други, решил да си опита късмета за голямата печалба. Същата вечер числата бяха изтеглени. Победител имало, но пет месеца никой не потърсил печалбата.

За да открият победителя, от лотарията публикували обява в местния вестник в града, в който бил купен печелившия билет: „Обикновено победителите се разкриват още на следващия ден“, се казвало в нея.

От своя страна щастливецът все още не знаел, че е милионер. Прочитайки това съобщение, той решил да провери фиша си по-добре. Сред купчина стари билети, той успял да открие и печелившият – на стойност 2 милиона евро.

Вижте още: Поучителни истории за печалби от лотарията

В новините от лотарията често не липсват изненади и това е само една от тях. Наскоро в САЩ бездомник спечели над 30 000 долара, но заяви, че не желае да променя начина си на живот и ще остане на улицата.