Искането за касиране на изборите е действие на отчаянието. Това няма как да се случи. ЦИК се произнесе, че няма нарушения в Деня за размисъл. Това каза Лютви Местан след срещата си с президента.

Останах с впечатление, че тезата за 21 май като дата за откриването на 42-рото Народно събрание, не среща съпротива от нито една парламентарна група. Добре е, на пресветлия празник 24 май, да имаме легитимно избран председател на 42-то Народно събрание“, допълни той.

Местан добави, че председателят на парламента няма да е от ДПС. Според него - хипотеза за председател от „Атака” също трябва да се изключи.

На въпрос дали ще има експерти на ДПС в програмното правителство на Станишев, Местан заяви, че ще трябва да попита Пламен Орешарски как вижда екипа си за реализирането на програмата си за втория проучвателен мандат.

По думите му ДПС и Атака не могат да имат каквито и да е взаимоотношения.

"Ние ще се отзовем на поканата на Орешарски по програмата, която ще заложи. Но ще възразим, ако има промени на Плоския данък, категорични сме, че в този аспект няма да го подкрепим. Ще водим разговори с г-н Орешарски, но няма да водим разговори с Атака, а кой ще комуникира с тях - не мога да отговоря", категоричен е Лютви Местан, цитиран от novini.bg.

Лидерът на Атака Волен Сидеров, който се срещна с президента четвърти, на излизане каза:

Ние няма да работим с ДПС, няма да се разбираме с тях, категоричен беше Сидеров. Ако не беше натиска на Борисов, ние щяхме да сме третата политическа сила на България“.

По думите му „днешното поведение на Борисов е поведение на един уплашен човек. Уплашен, защото започнаха да излизат едни неща, които ще му донесат раиран костюм - на него и на няколко негови министри“, заяви лидерът на „Атака“.

Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров след срещата си с президента Росен Плевнелиев .