Основната част от американските жени по-скоро биха се отказали от секс, отколкото да прекарат седмица без смартфона си. Петдесет и седем процента от нежната половина на Америка биха направили именно това, според проучване на AVG Technologies.

Френските жени са най-малко склонни да заменят секса срещу достъпа си до мобилно устройство, като едва 40% от тях биха направили това, сочи още проучването.

Значително по-малко от американките са пристрастени към смартфоните си и жените в Бразилия, като секса за сметка на смартфона си биха заменили едва 44%.

Оказва се, че влечението към мобилните телефони засяга и други сфери на романтичния живот.

Ориентираните към глобалната мрежа жени се обръщат към технологиите за вземане на решения, свързани с любовния им живот, в много по-голяма степен, отколкото разчитат на личния контакт с мъжа.

Проучването, направено през април, е извършено чрез анкета на 4 000 жени от Великобритания, Канада, Франция, Германия и Бразилия.

Според него четиридесет и седем процента от американските жени използват социалните мрежи, за да проучват мъжете, с които ще имат среща, предимно чрез канали като Facebook, Instagram и Twitter.

И докато 16% от американките инспектират историята на мъжете, с които излизат в Twitter, едва три процента от френските жени правят същото.

Сред жените по целия свят 35% на практика са отлагали среща, базирана на информация, до която са достигнали в интернет. Най-висок е този процент при бразилките – 61% от тях са отменяли среща заради информация от интернет за мъжа, с който са щели да излизат.

Над 50% от жените казват, че биха прекратили връзка с телефонно обаждане, докато над една четвърт казват, че биха направили това с текстово съобщение.