Асоциация Банка на Годината, която традиционно връчва вече две десетилетия банковите награди в България, стартира гласуването в категория „Банка на Клиента“ за всички клиенти, партньори и служители на банките на своя сайт www.bankoftheyеar.bg и уеб страниците на медийните партньори на събитието.

Това е единствената категория, в която потребителите могат да определят носителя на приза, тъй като в останалите призьорите се излъчват на базата на проучвания и финансови резултати, направени от експерти във финансовия сектор. Гласуването ще продължи до 12 вечерта на 30 юни. А гала церемонията и връчването на статуетките ще се състои на 2 юли.

Тази година към 7-те основни категории (Банка на клиента, Пазарен дял, Динамика и Развитие, Чуждестранен Банков клон, Ефективност, Банка на „Тайния Клиент“, големия приз Банка на годината) се добавя още една, за която ще бъде изработена специална статуетка.

Банките ще бъдат оценени и за най-добър банков бранд. Асоциация Банка на Годината е поръчала специално изследване, което ще определи коя банка е успяла да наложи своята марка най-успешно на българския пазар.

„Наградите „Банка на годината“ в различните категории са се превърнали в символ на успех и доказателство за стабилността както за банковите институции, така и за техните клиенти. Затова за нас, като организатори, винаги е било приоритетно да се развиваме заедно с банковия пазар и да отговаряме на очакванията на хората.

Новата категория „Най-добър бранд“ е точно такъв отговор на тенденциите в банковия сектор за избора на банка партньор за бизнеса или обикновения потребител“, каза Валентин Панайотов, председател на Съвета на директорите на Асоциация Банка на Годината.

Специален гост на престижното връчване на статуетките ще бъде полският икономист и политик Лешек Балцерович. Неговата финансова политика, придобила популярното име „Планът Блацерович“, осигурява финансова стабилизация и непрекъснат икономически растеж на Полша и до сега.

Той ще изнесе лекция в деня на събитието, на която очакваме финансовия, политически и бизнес елит в страната.