Водата е била и остава основната напитка на планетата. В наше време като цяло хората често разнообразяват питиетата си, но след като видите тези алкохолни напитки, вероятно ще си пожелаете да се върнете само към водата:

Айяуаска

Тази напитка се произвежда от коренните жители на Амазонка, а името ѝ се превежда като „лиана на духовете“ или „лиана на мъртвите“. Основното ѝ свойство е, че предизвиква халюцинации, поради което местните индианци мислели, че с помощта на айяуаска могат за кратко да се свържат със света на мъртвите. Приготвя се от местна лоза и различни растения, които се варят в продължение на 12 часа. Един интересен страничен ефект на напитката е, че тя има много силно противопаразитно действие.

Голденрот

Това гръмко име носи силен швейцарски шнапс (53.5% алкохолно съдържание) с канела. Уникалното в напитката е, че в състава ѝ влизат съвсем тънки, но все пак видими люспи от истинско злато. Литър голденрот съдържа 15 мг злато, а цената на бутилката е 300 долара.

Gilpin Family Whisky

ь

Това рядко уиски често е наричано „напитка на боговете“ и се произвежда изключително по поръчка. Едва ли обаче ще искате да опитате, като научите тайната му! Семейното уиски Гилпин съдържа урина на възрастни хора, болни от диабет втори тип. Производителят е епатажният дизайнер Джеймс Глипин и впрочем критиците му неведнъж вече са предлагали вместо към производството на алкохол, той да се насочи към психиатър.

Вижте още: Защо не трябва да пушите, когато пиете?

Цсонгсул

Дори в самата Корея това традиционно питие не е особено популярно, предвид че съдържа фекалии и билки, които три-четири месеца отлежават в спирт. Преди време хитри журналисти предложиха на три нищо неподозиращи китайки да опитат от питието. Наивните момичета отговориха, че цсонгул е много вкусна напитка и оставя приятен вкус в устата.

Бира Fijjtu

Наричат това африканско питие най-опасното в света. Причината е замърсената вода, от която се произвежда. През 2003 г. пивоварната, което не е изненадващо, бе затворена. Но феновете на бирата я помнят и до днес, като някои дори разказват как в нетрезво състояние виждали необичайни неща.

Армагедон

Под това страшно име се крие най-силната бира в света. Тя се произвежда от шотландската пивоварна Brewmeister и съдържа невероятните 65% алкохолно съдържание. За да се получи бира с градус по-висок от уискито и водката, се използва специална технология, наречена „ледена“. Заради това и бирата е по-гъста от обикновената.

Мольорт.

Това със сигурност е напитката с най-ужасен вкус в света . Скандинавският шнапс съдържа 35% горчив пелин и хората, които са го опитвали, не могат да сравнят горчивината му с нищо друго. Това обаче е нищо в сравнение с аромата, сравняван често с миризма на „горена гума“.

Така или иначе през 2011 г. напитката влезе в Гинес като „най-лошия ликьор в света“.

Вижте още:15-те най-скъпи марки алкохол в света

Чангаа.

Това е една от най-евтините алкохолни напитки в света и се продава в Кения, където е изключително популярна в бедняшките предградия. Получава се от дестилация на сурго и царевица, но поради лошите санитарни условия в него може да попадне всичко – от пясък до самолетно гориво. 300-400 грама от тази напитка са напълно достатъчни човек просто да загуби съзнание. На сутринта махмурлукът е неописуем.

Чудодеен сироп за кашлица

Произвеждан през XIX в. този сироп имал славата да лекува кашлицата и бил препоръчван дори като детско лекарство. В основата му бил хероин. Срещу кашлица той разбира се не помагал, но силното му обезболяващо действие карало лекарите по това време да мислят за него като за аспирин.