Започна и заседанието на парламента, като се очаква обсъждането на първо четене на актуализацията на бюджета, внесена от Министерския съвет. От ГЕРБ влязоха в пленарна зала. Около паметника на Цар Освободител вече има десетки хора, които носят знамена и се редят на опашка за кафе. Движението по бул. "Цар Освободител" от ул. "Г.С.Раковски" до Софийски университет е спряно.


Друга част от протестиращите са на северния вход на Народното събрание, откъдето народните представители влизат в сградата. Хората освиркват депутатите и ги призовават да отидат в палатковия лагер, за да преговарят за оставката на правителството.

В пленарна зала присъстват депутати от всички парламентарни групи. Регистрираха се 159 депутати.Присъстват и депутатите от ГЕРБ. Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че това не е детска градина, за да се надхитрят депутатите при регистрацията.

В интервю за БНР председателят на НС Михаил Миков заяви, че изпълнителната власт, МВР и прокуратурата трябва да осигурят нормалното функциониране на Народното събрание, след като по негов призив вчерашното заседание не се състоя.

"Един призив, който трябва да даде сигнал и знак, че не може да се работи под натиск, че не може да се променя представителната демокрация от други средства, каквато и да е целта, каквато и да е задачата. Законът важи и за гражданите, но важи и за органите", заяви Миков.