От легла с балдахини до чаени лъжички - всичко в Hempel Hotel в Лондон, където са отсядали Майкъл Джексън и семейство Бекъм, се продава на търг.

Известният бутиков хотел беше купен за 33 млн. паунда през март от компанията British Land, която планира да го превърне в жилищна сграда с луксозни апартаменти.

Когато отворя врати през 1997 г. Hempel е хотелът, който всички искат да видят. Той е проектиран от дизайнера Анушка Хемпел в характерния за нея минималистичен стил.

През 2006 г. Майкъл Джексън резервира хотела и отсяда в Beluga Suite. На търга мебелировката от него ще бъде продадена като един лот, като тя включва двойно легло с балдахин и чифт дървени ориенталски сандъци. Банята към апартамента също може да бъде купена с две тоалетни чинии, две бидета и една вана.

Семейство Бекъм пък винаги отсядали в Lioness Suite, от който също всичко се продава като един лот – леглото, стъклена масичка, озвучителна система, два телевизора и мини-бар.

Невероятният живот на Дейвид Бекъм

Съдържанието на всеки от апартаментите в хотела се очаква да донесе около 2500 паунда, а това от стаите около 1000 паунда. Продажбите от търга се очаква да са от 350 000 до 500 000 паунда.
Той ще се проведе на 12 септември в хотела, като има вариант и за онлайн наддаване. Огледите преди това са планирани за 10-11 септември.