Бой между депутатите избухна по време на нощен дебат-маратон в словашкия парламент във вторник срещу сряда. Това стана, когато депутат от управляващото мнозинство поиска да махне от залата голяма карикатура в естествен ръст на премиера от левицата Роберт Фицо, който се появи само за един час в парламента.

Депутатите от опозицията издигнаха силуета от картон на премиера по време на дебат по вот на недоверие, който очевидно бе осъден на неуспех, но продължи повече от 24 часа.

Към полунощ депутатът от социалдемократическата партия "Смер" поиска да махне карикатурата, но депутатът от опозицията Игор Матович се противопостави. Той го подгони и му нанесе юмручен удар, след което в мелето се включиха и други социалдемократи, които набиха депутата от опозицията Йозеф Вискупич.

В сряда пострадалият заяви пред журналисти, че нападналите го колеги народни представители били пияни, съобщи БГНЕС.

"Сутринта видях една от чистачките да изхвърля голямо количество празни бутилки от алкохол, събрани от стаите на депутатите от "Смер", каза сътрудникът на опозиционен депутат Ингрид Венеркова. Представители на "Смер" отрекоха за алкохола.