През тази седмица невероятната история на две млади американски момчета от виетнамски произход започна да набира популярност в микроблога Twitter и обиколи света.

Двамата братя Джони и Джордж Хуин успяват да надвият беднотията, в която са израснали, за да бъдат приети в два от най-престижните университети в света и да изживеят американската мечта.

Въпреки самоубийството на баща им, който ги малтретирал, психическите заболявания на майка им и животът в един най-бедните квартали на Бостън, двамата тийнейджъри се превръщат в отличници.

Историята за техните способности непрекъснато да се усъвършенстват и да преодоляват огромните трудности в живота си е разказана за първи път през 2011 г. от журналиста от Boston Globe Били Бейкър.

Вижте още: От момче за всичко до милиардер

Сега близо две години по-късно Бейкър съобщава със задоволство в Twitter новината, че 17-годишният Джордж е приет да учи в престижния университет Йейл.

Припомняйки историята на момчетата в Twitter Бейкър разкрива за незапознатите с тяхната история колко трудно е било да излязат от един от най-бедните квартали на Бостън, за да се озоват в Йейл и в Масачузетския технологичния институт, където 19-годишният Джони в момента учи.

Техният баща Дейвид Хуин се е бил на страната на американците във войната във Виетнам и впоследствие е бил изтезаван от комунистическия режим в родината си.

Тяхната майка Нунг Буи, която е четири години по-млада от Дейвид, не искала да се омъжва за него, тъй като смятала, че е неуравновесен.

Нейните родите обаче я заставят да го направи, напомняйки й, че заради това, че се бил на страната на американците, те ще могат да емигрират по-лесно в САЩ.

Въпреки обещанията за 'пари, които ще падат от небето', Нунг Буи и Дейвид Хуин изпитват сериозни затруднения след като пристигат в Бостън през 1992 г., пише Daily Mail.

Техните двама сина и дъщеря се раждат в САЩ, но семейството разполагало с много малко пари, а Нунг Буи била малтретирана от съпруга си, докато в същото време се борела със собствените си психически проблеми.

Бащата в крайна сметка напуска семейството в бедния квартал на Бостън Дорчестър и, когато умира, оставя съпруга, която почти не говорела английски, и деца, които почти не говорели виетнамски.

Искрата надежда за Джони и Джордж била, че били записани в популярната гимназия Boston Latin, която е първото държавно училище и най-старото съществуващо училище в САЩ, в което са учили някои от създателите на американската държава Джон Адамс и Бенджамин Франклин.

Двамата братя са забелязани от Бейкър заради отличния си успех в училище. Така Бейкър е заинтригуван от ежедневната всеотдайност на Джони, който тогава е бил на 17, и Джордж, тогава на 15, да се възползват по най-добрия начин от малките възможности, които имали.

Освен отличното им представяне в училище Бейкър описва двама нормални тийнейджъри, които се борят с проблемите на юношеството.

Вижте още: 6-годишната милионерка Исабела

'Завиждам,’ казва Джони на Бейкър, говорейки за яке от марката North Face, което много от неговите съученици имали.

'Завиждам само за това, че трябва да работя, за да имам нещата от първа необходимост. Това е единствената ми възможност.’

Момчетата били толкова бедни, че когато статията за тях излиза в Boston Globe, те се опасявали, че няма да имат пари да си купят вестника.

Бейкър обаче ги отвежда в печатницата, дава им първия отпечатан брой и осъзнава, че след това не може просто да ги остави.

Той се превръща в нещо като техен ментор. Извежда ги на вечери, където научава какво се случва с тях и дори помага на Джони да вкара хладилника в общежитието си, когато е приет в Масачузетския технологичен институ.

Историята не спира дотам. Бейкър продължава да помага на Джордж с учението и го насърчава да се цели толкова високо, колкото предполагат оценките и способностите.

След това в началото на тази седмица с емоционална поредица от съобщения в Twitter Бейкър съобщава, че по-малкият от двамата братя Хуин е приет в Йейл и като черешка на тортата, шините от зъбите му са били свалени.