Хората, които обмислят кариера на Уолстрийт, трябва наистина да знаят в какво се забъркват.

Да, те ще получават по-добро заплащане от средностатистическото за света. Да, те ще научават нови неща постоянно. И да, те ще участват във важни сделки (или поне могат да се надяват).

Те също така вероятно ще се срещнат с изключителни хора.

Работата на Уолстрийт обаче си има и недостатъци. Ветеран от финансовата индустрия, който е пожелал да запази анонимност, е споделил пред Business Insider няколко начина, по които Уолстрийт може да съсипе живота на човек.

Работещите на Уолстрийт трябва да се справят с изкривено усещане за парите, въпроси за това каква е стойността на тяхната работа в обществото, развитие в застой и най-важното фактът, че никога не разполагат с достатъчно време.

Идеята в случая е, че ако човек иска да влиза в този бизнес, по-добре да обича финансите, защото те ще превземат живота му.

Ето ги и тях:

Ще работите по повече от 80 часа на седмица, така че ще е трудно да излизате на срещи.

"Ще работите по много часове в първите си пет години, което означава, че стабилните връзки не са за препоръчване."

Очаквайте постоянно да сте на служебния си телефон BlackBerry.

"Това ще е голям проблем за половинката ви."

Ще бъдете толкова изморени, че дори няма да имате сили да излизате докато сте млади и необвързани.

"До навършване на 30 г. няма да разполагате с енергията да излизате в петък вечер, дори и ако все още сте необвързани."

Тъй като ще работите много, вероятно ще пропускате важни събития с любимите си хора.

"Едно момиче скъса с мен, защото аз нямах време и мой асистент й се обаждаше, за да провери как е...всеки има подобна история. Пропуснах сватбата на сестра си...не видях баба преди да почине и т.н."

Преди да навършиш 30 г. приятелите ти ще мислят, че изкарваш повече пари, отколкото всъщност изкарваш.

"Ще изкарваш повече пари от всички останали, но много по-малко отколкото всички си мислят. Приятелите ти ще мислят, че си стиснат, когато се държиш пестеливо, защото смятат, че си получил 300 000 долара бонус, докато всъщност си получил 150 000 долара. Това е когато си на 25- 26 г."

Има вероятност да вършиш една и съща работа през цялата си кариера.

"Ще бъдете наети като част от група. Освен ако не преоткриете себе си (магистратура, започване от нулата на нова позиция ) ще се занимавате със същата дейност до края на живота си.

"Кой ви е наел? Управляващият директор сливания и придобивания (M&A). Това ще диктува какво ще правите 20 години по-късно. В рамките на безкомпромисната култура на Уолстрийт дисциплините не могат да се сменят. Всичко също така е условно. Ако мразите първата си работа, сте прецакани."

В продължение на няколко години ще си мечтаете какво ще правите, след като приключите с работата на Уолстрийт.

"Постоянната ви фантазия ще бъде план за това какво ще правите когато спрете с работата, което ви отъждествява с работниците в заводи, които копнеят за пенсия."

Ако все още сте там, в крайна сметка ще започнете да си задавате въпроса каква обществена стойност има вашата работа.

"Ще навършите 40 г. и ще осъзнаете, че постиженията ви нямат реална обществена стойност (с изключение банкерите, които в редки случаи се занимават с неща, които наистина допринасят към БВП)."

Вижте още: Аксесоари, които всеки на Уолстрийт трябва да притежава

Просто се надявайте, че физически все още сте в добра форма.

"Като портфейлен мениджър в хеджфонд, най-доброто, на което можете да се надявате, е удовлетворението от това, че сте здрав."

Вероятно ще се чувствате неловко на другарските срещи на гимназията и университета ви.

"Съучениците ви от училище, които са станали медицински сестри, учители и т.н. наистина влияят върху живота на хората. Вашите състуденти, които основават компании и създават/откриват неща, оказват влияние върху икономиката. Ще се чувствате странно на тези срещи."

Ще придобиете изкривена представа за парите.

"Начинът, по който гледате на парите, ще бъде изкривен. Ще ви прецакват с бонусите и ще се депресирате или ще се вбесявате, докато в същото време печелите повече пари на година, отколкото родителите ви са заработили за целия си живот."

На този етап човек не може да води обикновен живот.

"Изкривеното ви усещане за парите, заедно с вашето обкръжение, ще доведат до начин на живот, който е също толкова несигурен, колкото и на всеки човек от средната класа. Просто числата са по-големи. Заради необходимостта да изплащате огромната ипотека, скъпите частни училища и т.н., мечтаният обикновен живот винаги ще ви се изплъзва."

Може да ви е нужно малко повече време, за да съзреете.

"Годините прекарани в постоянна работа ще забавят научаването на някои уроци от живота. Когато на по-късен етап вече имате сериозни връзки, ще бъдете незрели в някои отношения. Така и няма да сте научили някои основни неща за това как се случват нещата във връзките."

Никое дете не иска да бъде като вас, като порасне.

"Нито един ученик няма да каже, че иска да бъде като вас когато порасне, дори вашите собствени деца. Нещо повече, ако децата ви, които са в колежа, искат да ви подражават, вероятно ще се чувствате зле."

Ще се чувствате странно, когато обяснявате на други хора с какво се занимавате.

"Когато сте на вечерни партита и хората ви попитат да обясните с какво се занимавате, ще се чувствате глупаво, тъй каро думите, които излизат от устата ви, звучат толкова несериозно."

Вижте още: Скритите разходи на това да работиш на Уолстрийт

Тъй като се справят страхотно в работата, няма и да осъзнаете лошите навиците, които сте си създали.

"Когато за първи път вкусите от успеха след около пет години, всеки лош навик/тенденция ще се превърне в проблем. Алкохол и т.н. Буквално няма да осъзнавате саморазрушителните тенденции около вас, стига да продължавате да се справяте страхотно в работата."

"Това е като да си рокзвезда. Ще се чувстваш непобедим на 29 г. със седемцифрена заплата. Доверете ми се за това."

Ще има напрежение между колегите ви.

"Ако сте от опитните няма да харесвате алчните новобранци. Ако пък сте сте от последните ще презирате всички по-опитни."

Особено когато се конкурирате за парче от намаляващата торта.

"Ще се конкурирате с най-близките си колеги постоянно. Понякога ще се чувствате като екип, с изключение на времето за получаване на бонуси."

Ще ви гони параноя да не ви прецакат във всяка една сделка.

"Нещо, за което никой не говори: Ще ви гони параноя да не ви прецакат във всяка една финансова транзакция от реалния живот."

Зрението ви ще страда.

Много хора на Уолстрийт са луди по здравословния начин на живот, но от този вид работа очите почти почти винаги страдат.

Ще копнеете за още време и дори ще намирате начини да си го купувате.

"Други хора копнеят за материални неща. Тяхната представа за лекомислени харчове са часовник, кола, нови обувки. Вие ще копнеете за време. Вашите лекомислени харчове ще са за неща, които ви осигуряват малко повече време. Ще харчите два пъти повече пари, за да се придвижвате от точка А до точка Б по-бързо. Ще наемате професионалисти, които да поддържат двора на къщата ви, въпреки че нямате нужда от това. Ще плащате за всичко, което пести вашето ценно време."

Хората ще се опитват да се възползват от вас, особено ако сте млади.

"Бонусите и заплатите намаляват. Индустрията е в лошо състояние. Въпреки това всичкото богатство е относително. Хората възприемат, че се справяте добре, млад сте, живеете в голям град и по тази причина ще има малка армия от хора, които ще ви помагат да вземате лоши решения. Да, златотърсачките съществуват, агенциите за луксозни компаньонки съществуват, наркодилърите с клиентела на Уолстрийт съществуват, скъпите лекари, които ви пишат рецепти за неща, от които нямате нужда, съществуват."

Може да мразите колегите си.

"Ще работите с кретени: Уолстрийт възнаграждава неуравновесените личности. Наслаждавайте се."