Виктор Янукович е починал, твърди източник от спецслужбите, цитиран от Униан.

С цел да потвърди или опровергае тази информация изданието е отправило запитване до руската президентска администрация, към постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин и ръководствата на всички държавни медии в Русия.

За последно Янукович е видян на 28 февруари 2014 година, по време на пресконференцията в руския град Ростов на Дон.

Оттогава медиите разпространяват информация за лошото здравословно състояние на бившия президент на Украйна, като някои дори говорят за неговата смърт.

Междувременно Върховната Рада призна неспособността на Украйна да даде военен отпор на Русия в Крим. Украинските власти искат Кримският въпрос да се реши по дипломатичен път, разбирайки, че Украйна не е в състояние да даде качествен военен отпор на Русия, предаде УНИАН, като се позова на заместник-председателя на украинската Върховна Рада Руслан Кушулински.

"Не можем да дадем адекватен военен отговор, заради състоянието в което се намира украинската армия след управлението на режима на Янукович", заяви Кушулински.

Днес стана ясно и че кметът на украинската столица Киев е бил уволнен.
Указът за уволнението е подписан от изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов.

Владимир Макенко бе назначен за кмет на Киев на 25 януари 2014 година.
На 20 февруари след началото на масовите сблъсъци в Киев той напусна Партията на регионите и пое отговорността за ситуацията в Киев.

Тази сутрин пък руският Черноморски флот е потопил още един кораб в езерото Донузлав, в района на южната военна база на въоръжените сили на Украйна, предаде Униан, позовавайки се на регионалния пресцентър на Министерството на отбраната.
Плавателният съд е потопен, за да не се допусне излизането на украински кораби в открито море.

Вчера в езерото бе потопен корабът „Очаков”.