Проучване и добив на нефт и газ има сключени 12 концесионни договора. Годишният доклад за дейността на компанията ни дава информация за извършваните текущи дейности и инвестиционни задължения.

1. Находище Тюленово
Монтиране на измервателно оборудване, доставяне на нови резервоари, както и ремонти на стари сондажи. Проектиране и подготовка на реинжекция на отделените при добива пластови води. СМР на Ремонтно механична база и Автосервиз.

2. Находище Българево
Изграждане на шлейф на престояващ сондаж при възникване на необходимост от допълнителен добив на газ (увеличаване на потреблението). Преустройство на ГРС. Проектиране и изграждане на Газопълначна станция за компресиран природен газ.

3. Находище Дуранкулак
През 2010 г. Сондаж К-260 Дуранкулак е въведен в експлоатация, като е свързан със съществуващата тръбопроводна мрежа. Подготвя се проектна документация за монтиране на компресорна станция на сондажа.

4. Находище Д. Дъбник
Доставка и подмяна на дълбокопомпено оборудване, както и въвеждане в работа на престояващи сондажи. Строителство на 700 м³ резервоар на II-ри нефтодобивен участък. Подмяна на соленопровод от II-ри нефтодобивен участък до сондаж Е-29 Бис Д.Дъбник.

5. Находище Г. Дъбник
Подмяна участък от магистрален нефтопровод от Г.Дъбник до II-ри нефтодобивен участък и подмяна на дълбокопомпено оборудване.

6. Находище Д. Луковит
Доставка и подмяна на дълбокопомпено оборудване, както и въвеждане в работа на престояващи сондажи.

7. Находище Д. Луковит – запад
Доставка и подмяна на сондажно оборудване.

8. Находище Староселци
Ремонтни дейности и подмяна на оборудване. Провеждане на дълбока реперфорация на Р-115 Староселци.

9. Находище Б. Геран
Ремонти и подмяна на сондажно оборудване. Капитален ремонт, осигуряване на проходимост и провеждане на дълбока реперфорация на сондаж Р-10 Б.Геран.

10. Находище М. Геран
Подмяна на дълбокопомпено оборудване.

11. Находище Селановци
Ремонти и подмяна на сондажно оборудване. Монтиране на циментов нефоуловител за пластова вода. Капитален ремонт и провеждане на дълбока реперфорация на сондаж Р-3 Селановци.

12. Находище Бутан юг
Подготовка за капитален ремонт на експлоатационния сондаж и монтиране на дълбочинна помпа.

Дейността на компанията е довела до увеличението на персонала на дружеството от 573 души средно в края на 2012 г. на 636 души в края на миналата година.