Близо 4000 лева дариха служителите на Мтел в рамките на традиционния великденски базар в компанията. Благотворителното събитие събра повече от 500 служители, които го посетиха и предоставиха средства или изработени от тях продукти в подкрепа на три социални каузи.

Със съдействието на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, събраните средства ще бъдат разпределени между проекта на Мтел „Приеми дете. Създай бъдеще“, който работи в подкрепа на приемната грижа в България, сдружение „Агролинк“, което се стреми да окуражава и подпомага биологичното земеделие в страната и сдружение „Дете и пространство“, което управлява два центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с интелектуални затруднения и увреждания.

Благотворителният великденски базар на Мтел се провежда за четвърта поредна година и до момента служителите на телекома са подкрепили различни социални каузи с общо 205 хиляди лева. Това сочат данните от отчета на Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Благотворителността не е еднократен акт за служителите от Мтел. Компанията е сред първите, включили се в програмата за дарителство по ведомост „Колкото повече – толкова повече” на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Всеки служител, който участва в нея, сам определя сумата, която дарява и тя се удържа от месечното му възнаграждение. Около 3000 лева е месечната сума, която служителите на телекома даравят по ведомост, в подкрепа на избрани от тях социални каузи.

По време на великденския базар Мобилтел получи две отличия от фондация „Помощ за благотворителността в България” за компания с „Най-голям брой индивидуални дарители” и за „Най-голяма дарена сума в програмата за дарителство по ведомост” през 2013 година.