Ариана Хъфингтън, главен редактор на Huffington Post, е един от най-големите поддръжници на тезата, че хората трябва да спят повече.

В редакцията на нейното издание има две стаи, където служителите могат да подремват, тя също така изнесе популярна реч пред TED за ползите от достатъчната почивка и отдели голяма част от новата си книга на този въпрос.

Вижте още: Какво прави липсата на сън с мозъка ви?

Хъфингтън е твърдо против културата, в която работещите сравняват недоспиването с тежка работа и посочва проучвания, които доказват, че недоспиването влияе негативно на вземането на решения, на концентрацията, на настроението и на здравето като цяло.

Хъфингтън се е консултирала с експерти по съня, за да представи няколко основни съвета за това как човек да заспи дълбоко и да се събуди по-свеж и готов да бъде продуктивен. Ето и нейните съвети от книгата й Thrive:

- Вземете си нова възглавница и нова калъфка за възглавница.
- Спалнята ви трябва да е затъмнена и по-хладна.
- Практикувайте дълбоко дишане преди заспиване.
- Вземете си топла вана преди лягане.
- Спортувайте или поне ходете по-дълго всеки ден.
- Не използвайте LCD екрани (лаптопи, таблети, смартфони, телевизия) вечер.
- Ограничете кафето след 14:00 часа и избягвайте алкохола преди лягане, за да дадете време на организма да го преработи.

Вижте още: Как спят успелите хора?

"Прекалено много от нас се страхуват, че ако спят колкото е необходимо, това означава, че не сме достатъчно отдадени на работата си и живота си," пише тя. "Като спим повече, ние всъщност ставаме по-способни и контролираме живота си повече."