Стартира вторият ден на най-големия финансов форум у нас - "Шумът на парите", организиран от Profit.bg. Днес на вниманието на постителите ще бъдат представени панелите "Капиталови пазари" и "Застраховане".

Сред участниците в първия панел личат имената на Михаел Бюл, главен изпълнителен директор на Виенската фондова борса, съветникът на главния изпълнителен директор на Варшавската борса Адам Мачиевски - Павел Чуприна, и главният изпълнителен директор и член на борда на директорите на Helex Group Сократис Лазаридис.

За своето второ участие тази година ще присъства Айдън Сейман, изпълнителен заместник- председател на Борса Истанбул, докато от българска страна лектори ще са Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса, и Мирослав Маринов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПОК Довериe.

Модератор на дискусията тази година ще бъде Георги Български, директор на Дирекция "Търговия, емитенти и членство" и член на Съвета на директорите на Българска фондова борса.

Шумът на парите' 2014 ще завърши с панел „Общо застраховане“, където модераторът Николай Здравков ще дискутира състоянието и тенденциите в застрахователния сектор с Цветанка Крумова, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Армеец, Стефан Софиянски, председател на УС на Лев Корпорация, Пламен Ялъмов, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг, Александър Пеев, директор "Развитие на търговската мрежа и продажби" на ДЗИ Общо застраховане и директорът "Общо застраховане" на Уника Николай Генчев.

При огромен интерес и пълна зала протече вчерашния ден на "Шумът на парите", където лекторите дискутираха по темите "Икономически перспективи пред България 2014", "Банки и небанкови институции" и "Имоти".

Форумът "Шумът на парите" се осъществява със съдействието на Мтел, Сосиете Женерал Експресбанк, ДЗИ – KBC Group, Лукс Имоти, ПОК Доверие, Провидент Файненшъл България, Консултантска къща Амрита, ActivTrades и LG.

Организационен партньор на събитието тази година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Медийни партньори на събитието са сп. Мениджър, Дарик радио, новинарските сайтове fakti.bg, novini.bg и cross.bg, както и специализираните imot.bg, Seenews и insurance.bg.