Хилари Клинтън ще реши дали да се кандидатира отново за президент на САЩ, когато „почувства, че е готова да реши". Потенциалните съперници от Демократическата партия могат свободно да избират какво желаят да правят, допълни тя в интервю за Ей Би Си нюз, цитирано от АП.

Бившият държавен секретар на САЩ сподели, че в момента се е съсредоточила върху представянето на новата си книга, а също в подпомагане на съпартийците си демократи за изборите през ноември. Клинтън добави, че вероятно ще е готова да вземе решение до края на 2014 г.

Бившата първа дипломатка на САЩ публикува във вторник в САЩ и в сряда във Франция новите си мемоари „Hard Choices" (Трудни решения), съобщава bTV.

Според анкета, за която съобщиха днес Ей Би Си и „Вашингтон пост", 69 на сто от демократите и техните симпатизанти подкрепят кандидатура на Хилари Клинтън на първичните избори.

Някои демократи се притесняват, че ако Клинтън проточи решението си и в крайна сметка се откаже да се кандидатира за президентските избори през 2016 г., потенциални кандидати като вицепрезидентът Джо Байдън, губернаторът на Мериленд Мартин О'Мали и няколко сенатори демократи ще бъдат в по-лоша позиция от републиканците, които активно се стремят към Белия дом, посочва АП.

„Не мисля, че това е повод за притеснение", каза Клинтън, като припомни, че съпругът й Бил Клинтън е решил да се кандидатира през есента на 1991 г. само няколко месеца преди първичните избори в Ню Хемпшър.

Г-жа Клинтън, която е на 67 години, каза по повод мозъчното сътресение, което получи през 2012 г. при падане, че за кратко време е имала двойно виждане и виене на свят, но вече няма никакви проблеми, съобщи АФП.