Празненството по случай 99-ия рожден ден на най-възрастния милиардер в света приключи с трагедия вчера, след като неговият син Ричард Рокфелер загина в самолетна катастрофа на 64 г., пише Forbes.

Ричард, който пилотирал сам едномоторния си самолет, вечерял с баща си Дейвид Рокфелер предната вечер. Той е правнук на съоснователя на Standard Oil Джон Д. Рокфелер.

“Това е една ужасна трагедия, семейството е в шок,” е заявил говорителят на Рокефелерови Фрейзър Сайтел.

Самолетът излетял около 8 часа сутринта от Уайт Плейнс, Ню Йорк, но паднал 10 минути по-късно. Рокфелер, който е лекар по професия, пътувал за щата Мейн, където живеел.

Вижте още: 10 милиардери на възраст над 90 години

Неговият баща Дейвид е най-възрастният член на популярния клан и единственият жив внук на основателя на Standard Oil Джон Д. Рокфелер.

Той също така в момента е единственият представител на фамилията, който попада в класацията милиардерите с лично състояние, оценявано на 3 млрд. долара.

Дейвид е щедър филантроп и е дарил милиони на Музея на модерните изкуства, както и на Университета Рокфелер. Бащата на Дейвид, Джон Д. Рокфелер Младши, построява Рокфелер център в сърцето на Манхатън.