Вчера беше дългоочакваното събитие на гиганта за онлайн търговия Amazon, на което беше представен новият смартфон на компанията - Fire Phone.

И докато вече имаше изтегла доста информация относно новия 3D смартфон в социалните мрежи, голяма част от която се оправда, това, което изненада гостите, беше цената, на която ще се продава устройството.

Новият смартфон ще е с цена от 199 долара за 32-гигабайтовата версия и 299 долара за 64 гигабайтовата с двугодишен договор от AT&T. Казано по друг начин, цената на двата модела ще е съответно 649 и 749 долара без договор, или същата като на iPhone 5S.

Виж още: Най-очакваните Android-смартфони до края на годината

Според специалистите поставяне на цени, близки до тези на основните конкуренти на компанията, посочва, че хардуерът на смартфона не е по-лош от този на другите устройства на пазара.

Смартфонът е с 4.7-инчов дисплей с възможности за 3D визуализиране и контрол с жестове, което, според запознати, е „скъпа технология“.

Високата цена на устройството е промяна в стратегията на Amazon, откъдето предложиха своя таблет с голяма отстъпка, за да привлекат потребителите.

Очакването на новия смартфон се отрази изключително добре на акциите на компанията, които поскъпнаха с 9% до ниво от 334.38 долара за акция.

Смартфонът е с 4.7-инчов дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела. Това е по-малко от резолюцията от 1080 х 1920 пиксела на модела Galaxy S5, който е с 5.1-инчов дисплей, но е повече от резолюцията на 4-инчовия iPhone.

Моделът е с 13-мегапикселова камера спрямо 16-мегапикселова при Galaxy S5 и 8-мегипекселова за iPhone.

Смартфонът разполага с 2 GB оперативна памет, както и четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота от 2.2 GHz.