Цветан Василев е излетял за Виена на 16 юни със собствения си самолет Лиърджет 60. Машината с регистрационен номер LZ TRH се води собственост на "Сънлайт еър", управлявана от дъщерята на Василев Радосвета и съпругата му Антоанета Георгиева.

Самолетът е придобит преди 2011 г., а любители са го снимали на английското летище Фарнбъроу и Женева, показа проверка на "Стандарт". Интериорът на машината е луксозен. Вместо стандартните седалки на гражданските самолети този има удобни кресла и масички. В машината могат да се возят 8 пътници, а екипажът е от двама души.

"Излетяхме на 16 юни заедно с Цветан Василев, съпругата му и два куфара. Маршрутът на самолета бе България-Гърция-Австрия-България. На 22-ри кацнах в София", заяви пред Нова телевизия капитанът на самолета Стефан Стефанов.

Той бе категоричен, че не са превозвани абсолютно никакви пари. По думите му в куфарите имало дрехи на банкера и жена му. Стефанов обясни, че е дошъл в телевизията, провокиран от изказването на бившия културен министър Вежди Рашидов, че парите от КТБ са транспортирани със самолета.

В ефир капитанът се легитимира със служебна карта. Стефанов дори донесе документи, с които да докаже, че не са изнасяни пари от страна на Василев. Отрече шефът на КТБ да го изпраща. "Никой друг не е летял като капитан с този самолет освен мен. Последно бяхме с него във Виена и се прибрах сам", обясни Стефанов.

Относно уволнението на шефа на ВИП терминала на летище София Борис Попов, капитанът коментира, че той е професионалист и през него не могат да минат никакви пари.

"Лично аз имам крайно негативно отношение към него, но бих отишъл навсякъде да го защитя", заяви Стефанов. По думите му не може с лека ръка да се обвинява летище София, че може да пропусне някаква сума пари.