След много спекулации и изтекли данни в интернет, от южнокорейската компания Samsung представиха днес модела си Galaxy Alpha - смартфон от среден клас, който ще замени моделите, направени изцяло от пластмаса.

Моделът се отличава с метален ръб и е много тънък – едва 6.7 мм.

Виж още: Най-добрите евтини смартфони през август

Той ще разполага с 4.7-инчов дисплей с малко по-малка резолюция в размер на 1280 х 720 от модела от най-висок клас Galaxy S5, както и 12-мегапикселова камера.

Батерията на смартфона ще е относително слаба - от 1 860 mAh, като моделът ще е захранван от четири- или осемядрен процесор.

От компанията все още не са обявили цената на смартфона, но според изтекла по-рано през месеца информация, е възможно той да се предлага за около 900 долара.

Може би по-интересното в случая е, че „металният дизайн“ на модела ще се пренесе и върху останалите телефони на компанията, като от Samsung го определят като „еволюцията в дизайна на моделите Galaxy”.

Специалистите не са изненадани от преминаването на компанията към по-качествени материали - направление, по което Samsung получаваше много критики от потребителите.

Компанията е изправена пред сериозен натиск от китайски конкуренти, като регистрира сериозни загуби на пазарен дял именно за сметка на тях. Новият модел и дизайн е част от усилията й за възстановяване на позагубените позиции.