Обединение Трейс Инфра с водещ партньор Трейс Груп Холд е сключило договор с община Пордим за Реконструкция и рехабилитация на улици в гр. Пордим.

Стойността на контракта е 1.427 млн. лв. без ДДС.

Към полугодието компанията отчита печалба от 4.656 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 77 хил. лв. към 30 юни 2013 г.

Нетните приходи от продажби са 152 млн. лв., срещу 91.3 млн. лв. за година по-рано.

Преди около седмица инж. Николай Вълев, заместник-председател на Съвета на директорите на Трейс Груп Холд сподели пред в. Стандарт, че „в момента компанията води разговори в Сърбия за използването на иновационна технология, която холдингът вече прилага в България. Тя е подходяща за рехабилитирането на пострадалите от наводненията пътища“.

Става въпрос за авангардни методи за стабилизиране на всякакви видове почви и налични на терена материали. Благодарение на нея се изграждат в двойно по-кратки срокове пътища, съоръжения и паркинги. Скоро ще я презентираме пред кмета на Белград и в сръбското министерство на транспорта.

Към нея има огромен интерес и от Катар, където направихме демонстрация и официалните анализи на местните лаборатории категорично доказаха ефективността й там, където традиционните технологии се оказаха безпомощни.

Според нас това е нишата, в която можем да пробием там. Ако успеем да наложим тази технология в Катар, тя ще бъде приета и ще ни отвори и вратите в ОАЕ, Саудитска Арабия и Кувейт.