Инвеститорите имат още една причина да се притесняват за посоката на щатския пазар преди срещата на Фед през следващата седмица. След като щатските индекси достигнаха нови рекорди през изминалата седмица, един от най-мечи настроените инвеститори промени очакванията си към – бичи...

Анализаторът Джина Мартин Адамс от Wells Fargo дълго бе с най-ниската прогноза за S&P 500 в края на годината – при ниво от 1 850 пункта.

Виж още: Сорос със залог от 2.2 млрд. долара за спад на S&P 500

Сорос със залог от 2.2 млрд. долара за спад на S&P 500

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Soros-sus-zalog-ot-22-mlrd-dolara-za-spad-na-SP-500/nid-127159.html

Сега обаче тя променя напълно своите очаквания, като прогнозира в следващите 12 месеца индексът да достигне 2 100 пункта или напълно противоположно на досегашните й предположения.

„Мислехме, че през по-голямата част на годината ще станем свидетели на продажби вследствие на слабия ръст в печалбите на щатските компании и очакванията за наближаване на края на цикъла на ниски лихви и облекчена парична политика“, коментира Адамс.

„Все още тези фактори са в сила, но наблюдаваме добро подобрение в ръста на печалбите на щатските компании, което означава, че всяка корекция и волатилност, свързани с решенията на Фед, могат да са добра възможност за покупки“, допълва още Адамс пред финансовото издание CNBC.

Адамс не е първият стратег, променил своите очаквания от „мечи“, към „бичи“. Специалисти, като Дейвид Бианко от Deutsche Bank и Бари Банистър от Stifel Nicolaus, също промениха своите „мечи очаквания“, като Бианко очаква в края на годината ниво от 2 050 пункта, а Банистър очаква ниво от 2 300 пункта.