Европейските индекси се повишиха, възстановявайки се от най-голямата си разпродажба от 15 месеца насам, след като инвеститорите очакват данните за заетостта и безработицата в САЩ. Фючърсите на щатските индекси се повишиха, както и на азиатските.

Акциите на EasyJet Plc добавиха 3.9% към стойността си, след като от компанията обявиха, че очакват печалбата за тази година да се повиши с поне 20%.

Индексът, следящ представянето на най-големите европейски компании - Stoxx Europe 600, добави 0.7% към стойността си. Вчера показателят изгуби 2.4%, което бе най-голямото му понижение от 15 месеца насам.

Опасенията, че обявената от ЕЦБ програма за обратно изкупуване на дългови книжа няма да е достатъчна, за да спре лошото представяне на икономиката на еврозоната, до голяма степен стимулираха разпродажбите.

Основният индекс се понижи с 4.4% от шестгодишния си връх, достигнат през юни.

Фючърсите на широкия щатски индекс Standard & Poor’s 500 добавиха 0.4% към стойността си, докато тези на MSCI Asia Pacific добавиха 0.3%, след като азиатският индикатор регистрира днес шестия си пореден ден на понижение.

Днес ще бъдат оповестени данните за пазара на труда в САЩ преди отварянето на пазарите. Средните очаквания са за 215 000 нови работни места през септември, след по-лошите от очакванията данни за 142 000 нови работни места през август, което бе най-слабият резултат за тази година.

Акциите на EasyJet добавиха 3.9% към стойността си до 1 424 пенса, след като компанията обяви, че очаква печалба от 575 млн. паунда за фискалната година до 30 септември. През юли компанията прогнозира печалба от не повече от 570 милиона паунда.