Доларът ограничи тридневния си спад, след като признаците за неравномерно икономическо възстановяване в САЩ накараха инвеститорите да коригират очакванията си за лихвите през следващата година преди очакваното изявление на Федералния резерв по-късно днес.

Щатската валута се търгуваше близо до еднодневно дъно спрямо кошница от други основни валути, след като изнесените вчера данни показаха, че поръчките на дълготрайни стоки неочаквано са намалели.

Фед обяви през септември, че финализира програмата си за количествено улесняване този месец, ако състоянието на икономиката продължи да се подобрява. Трейдърите пък отложиха във времето очакванията си за това кога централната банка на САЩ ще вдигне лихвите.

Днес южнокорейският вон поскъпна до едномесечен връх спрямо долара.

Доларовият индекс на Bloomberg, който следи представянето на долара спрямо кошница от 10 други основни валути, остана почти без пормяна на ниво от 1 062.98 пункта, след като вчера докосна 1 062.65, което бе най-ниското му ниво от 21 октомври насам.

Доларът се разменяше на ниво от 1.2738 спрямо еврото, в сравнение с 1.2734 вчера, след като поевтиня с 0.7% в предходните три дни. Щатската валута остана почти без промяна на ниво от 108.14 спрямо йената. Японската валута пък се разменяше на ниво от 137.74 спрямо еврото, в сравнение с 137.73 вчера.

Южнокорейският вон поскъпна с 0.2% до 1 047.55 спрямо долара, след като преди това достигна 1 045.58, което бе най-високото му ниво от 26 септември насам.

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ бележат спад от 1.3% през септември след понижение от 18.3% през август, показаха данни на Министерството на търговията вчера.

Доларовият индекс на Bloomberg върви към 0.7% спад през октомври, което е първият му губещ месец от юни насам, след като трейдърите ограничиха очакванията си за вдигането на лихвите. Вероятността лихвите да се вдигнат до октомври 2015 г. е 50%, в сравнение с 85% на 30 септември.