Азиатските индекси се повишиха, водени от акциите в Хонконг и Токио, след като централната банка на Китай е вкарала ликвидност в по-малките банки, а щатските индекси скочиха до нови рекорди днес.

Индексът MSCI Asia Pacific Index добави 0.2% към стойността си. Японският Topix се повиши с 0.9% до нов шестгодишен максимум.

Петролът поевтиня до нов четиригодишен минимум заради спекулациите, че страните от ОПЕК няма да намалят производството си в подкрепа на цената на суровината.

Фючърсите на щатските индекси се повишиха до нови исторически рекорди. Тези на Standard & Poor’s 500 се търгуват с 0.3% нагоре при нови, невиждани в историята на индекса нива от 2 044 пункта.

Рекордите на щатските индекси стават реалност при относително слаба ликвидност. Около 5.9 милиарда акции смениха собственика си вчера, което е с 8.7% под средното за последните три месеца.

Продажбите на дребно в Китай се повишиха с 11.5% през октомври на годишна база, на фона на очаквания ръст от 11.6%, посочиха изнесени официални данни днес. Индустриалното производство се е повишило със 7.7% на годишна база, или отново под средните очаквания за ръст от 8%.

Йената поевтиня до 115.76 йени спрямо долара - нов седемгодишен максимум.

Брентът поевтиня с 0.6% до 79.88 долара за барел в Лондон, което бе най-ниската му стойност от септември 2010 година насам. Декемврийският контракт на суровината, който изтича днес, загуби 0.3% от стойността си - до ниво от 80.15 долара за барел.

Щатската енергийна агенция занижи прогнозата си за потреблението на петрола за тази и следващата година.

Златото с незабавна доставка се търгува без съществена промяна, след като се понижи вчера с 0.5% до 1 156.72 долара за унция. Среброто изгуби 0.1% от стойността си до 15.68 долара за унция.