От тайванския производител на смартфони HTC потвърдиха в специално изявление, че новият емблематичен за компанията модел ще бъде представен на 1 март.

Основните подобрения на устройството се очаква да са по направление на камерата и неговия дизайн. Предходните версии на модела неведнъж влизаха в класациите на най-красивите Android-смартфони.

От HTC ще преместят своята „запазена марка“ по отношение на камерата - ултрапикселната технология отпред вместо отзад.

Задната камера се очаква да е 20-мегапикселова. Предната камера ще ползва технологията на HTC, като ще е особено подходяща за селфита, особено в слабоосветена среда.

Моделът M9 се очаква да е с осемядрения процесор на Qualcomm Snapdragon 810, като ще включва аудио технологията Dolby 5.1, както и последната разработка на HTC – софтуерът Sense 7, базиран на Android.

Според информацията в интернет, представянето на новия смартфон на HTC ще е съпроводено с това на първия умен часовник на компанията, който ще разполага с богат фитнес софтуер.

Така моделът на HTC най-вероятно ще влезе в директна битка с емблематичния за Samsung – Galaxy S 6, който също се очаква да бъде представен на изложението в Барселона в началото на следващия месец.

Новото устройство се очаква да е с 64-битов осемядрен процесор. Дисплеят му най-вероятно ще бъде 5.1-инчов с резолюция 2 560 х 1440 пиксела, както и наситеност от 577 точки на инч.

Камерата на смартфона ще е 20 мегапикселова, а предната ще е 5-мегапикселова. Смартфонът се очаква да се предлага в три разновидности – с 32, 64 и 128 GB вътрешна памет.

Батерията му ще е с капацитет от 2550mAh, като ще има опция за бързо зареждане и ползване до 4 часа с 10-минутно зареждане. Батерията ще може да се зарежда и безжично.

Смартфонът ще е с тяло от метал и стъкло, като дисплеят му ще е изключително здрав, като ще ползва технологията Gorilla Glass 4. Производителят му се очаква да предложи собствена версия за разплащане - Samsung Pay.