Японският Nikkei се повиши с 0.5% до нов петнадесетгодишен максимум, подпомогнат от ръста при акциите на финансовите и експортноориентираните компании. Изнесени данни посочиха най-ускорен ръст на износа на Япония от края на 2013 година. Слабата йена до голяма степен е допринесла за това.

Индексът, следящ представянето на останалите азиатски индекси, не регистрира значителна промяна, като много от пазарите в региона, като тези в Китай, Индонезия, Малайзия, Филипините, Сунгапур, Тайван и Южна Корея, бяха затворени за честването на Лунната нова година.

Петролът поевтиня след данните за запасите на петролни запаси в САЩ, отчели пет пъти по-голям от очакванията ръст за изминалата седмица. Щатският суров петрол загуби 1.51 долара от стойността си до ниво от 50.63 долара за барел с доставка през април, след като вчера се търгуваше при най-високи нива от 53.50 долара за барел.

Апетитът към риск се повиши, след като стенограмата от последната среща на Фед показа, че много от членовете на резерва се обявяват за по-продължителен период на рекордно ниски лихви.

„Опасенията за ниска инфлация и перспективите за слаби нива в бъдеще поставят под съмнение повишението на лихвите от страна на Фед до юни“, според икономиста от Barclays Майкъл Гейпън.

Лихвите по 10-годишните държавни облигации се понижиха до 2.07% спрямо шестседмичния пик от 2.16%.

Данните съдействаха за възстановяване на част от загубите от страна на щатските индекси, като индексът на сините чипове Dow се понижи с 0.1%, а широкият S&P 500 загуби 0.03% от стойността си. Технологичният Nasdaq добави 0.14% към стойността си.