Азиатските индекси се отдалечиха от петмесечния си връх, постигнат миналия четвъртък, докато доларът продължава да поевтинява, след като от Фед заявиха, че няма да бързат с повишението на лихвите.

Индексът MSCI, следящ представянето на борсите в Азия, се понижи с 0.2%. Японският Nikkei се разграничи от негативните настроения и добави 0.9% към стойността си до нов 15-годишен максимум.

Щатските индекси отбелязаха нови рекордни стойности по време на търговската сесия вчера, но в крайна сметка не успяха да ги задържат и завършиха под тях.

„Като цяло инвеститорите на фондовите пазари са в настроение на включване на риска. Финансовите оценки все още не изглеждат толкова скъпи, с изключение на щатските пазари“, смята Хироказу Кабея, главен стратег в Daiwa Securities, цитиран от CNBC.

Съотношението цена печалба на щатските индекси е при ниво от 19.6, но съотношението на световните пазари е при 16.3, според данни на Thomson Reuters StarMine.

Изнесени вчера данни посочиха солиден ръст в продажбите на нови жилища през януари, въпреки снежните бури в североизточните щати.

Акциите на Apple отстъпиха от рекордните си стойности и загубиха 2.6% от стойността си вчера до нива от 128.80 долара. Те натежаха над технологичния Nasdaq.

Петролът отбеляза сериозно повишение вчера, добавяйки близо пет процента към стойността си. Това се случи след коментарите, дошли от петролния министър на Саудитска Арабия за по-силно търсене на суровината.

Ръстът в запасите на петрол в САЩ обаче неутрализираха частично поскъпването на суровината и брентът се търгува при нива от 61.60 долара за барел с доставка през април, рано тази сутрин.

Спот цената на златото добави 0.4% към стойността си до нива от 1 210 долара за унция, като благородният метал поскъпна за втори пореден ден.