Войната между наркокартелите в Мексико влошава имиджа на страната, но Агент 007 идва на помощ!

Студията MGM и Sony, които продуцират новия филм за Джеймс Бонд „Spectre“, ще получат до 20 млн. долара, за да пренапишат някои сцени от филма, с цел да се представи Мексико в добра светлина, пише Taxanalysts.com.

Филмът се снима в Мексико Сити и ще получи между 14 и 20 млн. долара за промените. Една от задачите е да се акцентира на „модерните нови сгради“ в града. Мексико е пожелал и народността на „лошия“ герой да не е мексиканска.

Изданието се позовава на хакнат и-мейл на Джонатан Гликан от MGM, в който се споменават промени в сцените, заради представянето на Мексико. Сред промените, поискани от властите са още убитият политик във филма да не бъде мексикански кмет, както е било първоначално, а чуждестранен посланик. Мексиканската полиция пък трябва да бъде представена като „специална част“.

Виж още: Най-богатите момичета на Бонд

Властите са поискали и мексиканска актриса да играе момиче на Бонд. Тази седмица продуцентите съобщиха, че към филма се присъединява мексиканската актриса Стефани Сигман.

Стефани Сигман получи роля във фима

Продуцентите са се съгласили, тъй като са искали да намалят цената на филма, която е с първоначален бюджет от 300 млн. долара. Допълнителните кадри, поискани от Мексико, са за около 4 минути, за което са платени 14 млн. долара, като има вероятност да бъдат направени още промени и сметката да достигне 20 млн. долара.