Азиатските индекси се търгуваха разнопосочно в последния ден на седмицата заради продължаващото напрежение в Близкия Изток.

Доларът възстанови част от загубите си спрямо останалите основни валути. Индексът MSCI Asia-Pacific се понижи с 0.1%, докато японският Nikkei 225 добави 0.5% към стойността си, след загубата си от 1.4% вчера.

На положителна територия приключиха основния австралийски и китайски индекси, съответно с ръст от 0.6 и 0.7%

Петролът се понижи след силното си поскъпване вчера. Фючърсите на брента с доставка през май се търгуват при нива от 58 долара за барел, след като вчера достигнаха моментно нива от близо 60 долара за барел.

Изнесени днес данни посочиха нулева инфлация в Япония за февруари на годишна база. Това бе първата липса на инфлация на годишна база от две години насам. Забавянето й инициира очаквания за нови стимули от страна на Японската централна банка.

Щатските индекси също отбелязаха понижение, но далеч по-слабо от това от предходния ден. Инвеститорското внимание ще бъде насочено към изказването на Йелън в Конгреса, като ще се търси повече яснота относно това кога Фед ще стартира с повишението на лихвите в САЩ.

Златото продължава да се търгува над психологическата граница от 1 200 долара, като тази сутрин се разменя при нива от 1 203 долара за унция с незабавна доставка.

Среброто също задържа спечеленото и се разменя при нива от 17.10 долара за унция с незабавна доставка.