Мобилното приложение Snapchat вероятно е коствало работата на председателя на Royal Bank of Scotland Рори Кълинан.

В началото на месеца вестник Sun информира, че Кълинан е изпратил на 18-годишната си дъщеря Бриджит поредица съобщения в Snapchat, заявявайки й, че е "отегчен" на работното си място.

В Snapchat има ограничение на това колко време получателите могат да виждат съобщенията, да свалят снимките и видеата, но дъщерята на Кълинан направила скрийншотове на снимките на баща си и ги качила в Instagram.

Снимките са изпратени с текстове като "Не съм фен на срещите на борда на директорите," "Скучна среща" и "Поредната скапана среща."

Личните съобщения на Кълинан в крайна сметка изглеждат като съвсем нормална комуникация между баща и дъщеря по време на почивка в офиса. Той обаче очевидно не е искал те да стават публично достояние.

Няколко седмици по-късно обаче от RBS обявиха, че Кълинан ще напусне поста си на 30 април. Напускането му е изненадващо, предвид факта, че на 4 март той бе повишен да оглави преструктурирането на подразделението за инвестиционно банкиране на RBS.

Кълинан е един от най-високо платените банкери в RBS. Той е получил 2.2 млн. паунда (3.3 млн. долара) от бонуси за последните шест години и акции за 1.2 млн. паунда (1.8 млн. долара). След повишението той си осигури още 2 млн. паунда (2.9 млн. долара) под формата на заплата и бонуси.

Сега той напуска банката.

В изявлението на RBS не се споменава причина за напускането на Кълинан.

Според вестник Guardian обаче, Кълинан е напуснал банката поради стратегически различия за начина на управление.