За тези, които смятат, че новият емблематичен модел на HTC – One M9, доста наподобява стария модел от миналата година, има една добра новина. Тайванската компания предлага обновена версия смартфон на стария си модел с името M8 S и на значително по-ниска цена.

Новият модел е със същия 5-инчов дисплей с метално тяло, като предшественика си, с резолюция 1080 пиксела.

Процесорът обаче е осемядрен от Qualcomm - Snapdragon 615. Компанията е заменила 4-мегапикселовата си камера UltraPixel с нова стандартна 13-мегапикселова камера, която е по-популярна сред потребителите.

За разлика от модела M9, при M8S е запазена втората камера за по-добър фокус при заснемане.

Известно подобрение има и по отношение на батерията, която е с капацитет от 2840mAh спрямо 2 600 за модела M8. Смартфонът разполага с 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет, както и слот за карта за разширяване на паметта.

Новият модел е малко по-дебел, като тялото е широко 9.55 мм спрямо 9.4 мм за стария модел, а теглото му е запазено при 160 гр.

Операционната система на M8S е Sense 6.0 - софтуер разработен на база на Аndroid 5.0 Lollipop, за разлика от Sense Seven при новия M9.

Най-добрата черта на новото устройство е неговата цена. Той ще се предлага в три цвята – сребрист, златист и тъмно сиво, като цената му ще е 564 долара без договор (1026 лева) спрямо 786 долара (1 430 лева) за стария модел M8 при неговото представяне.