След близо 35-годишна кариера, в сряда Дейвид Летърман се сбогува със своите зрители.

Той обаче си тръгва от телевизията на върха. Водещият на "Късното шоу" по CBS е заработил доста сериозна сума в телевизията.

Състоянието на Летърман се оценява на 400 млн. долара, според TheRichest.com, а той има дялове в няколко компании и притежава няколко имота, което прави пенсионирането му доста комфортно.

Шестдесет и осем годишният Летърман е определян като най-богатия водещ на късно ток шоу. Върховата заплата на водещия бе 40 млн. долара, а в последните години той печелеше по 20 млн. долара на година, според Yahoo.

Неговото шоу генерира около 271 млн. долара рекламни приходи през 2009 г., които обаче впоследствие намаляха до 114.5 млн. долара през миналата година.

Въпреки че Летърман напуска телевизорите на зрителите, той не напуска напълно шоубизнеса. Неговата продуцентска компания Worldwide Pants Inc. притежава не само неговото шоу, но и други проекти. Най-големият от тях е сериала "Всички обичат Реймънд," който Worldwide Pants си поделя със CBS и HBO.

През 2005 г. TBS купи правата върху повторенията на сериала срещу 650 000 долара на епизод до 2016 г. Така Worldwide Pants все още печели милиони от „Реймънд“, според Yahoo.

Worldwide Pants също така разработва и нови предавания. Когато Летърман обяви отказването си, неговата компания работеше върху нова игра по Nickelodeon и върху сериал по Fox.

Летърман също така е съсобственик на отбора за автомобилни състезания Rahal Letterman Lanigan Racing.

По отношение на имотите, водещият притежава имение на площ от 108 акра в Ню Йорк, което се оценява на 10 млн. долара. През 1999 г. той купи ранчо в щата Монтана. Освен това притежава къщи на островите Мартас Винярд и Сейнт Бартс.

Не е ясно дали "Късното шоу" ще генерира големи приходи от повторения. Пускането на архивни материали вероятно е най-добрата опция на Летърман да извлече печалба от старо съдържание.

Според главния изпълнителен директор на Worldwide Pants Роб Бърнет, клипове на популярни сегменти от шоуто на Летърман, като "Глупави трикове на домашни любимци" и "Топ 10", могат да наберат инерция в нета.