Независимо дали искате да създадете империя или да станете най-добрите във вашата област - с кой по-добър бихте могли да се консултирате от тези, които са достигнали пика на професионалния и финансов успех?

Вижте няколко книги, писани от милиардери. Научете как тези успели хора са постигнали невъзможното, описано с техните собствени думи.

„The Virgin Way“ от Ричард Брансън

Въпреки че Брансън признава, че през живота си не е чел книга за лидерството, неговата близо 50-годишна предприемаческа кариера, го е научила на това-онова за изграждането на бизнес.

В книгата милиардерът и основател на Virgin Group предлага уроци по мениджмънт и предприемачество, в това число важността да изслушваш другите и да наемаш подходящите хора. Брансън е честен за своите успехи, както и за провалите си, като например подценяването на влиянието на Coca-Cola, когато се опитва да пусне Virgin Cola през 90-те години.

Като цяло книгата е предлага поглед към живота на човек, който никога не се притеснявал от предизвикателствата.

Вижте още: Човек никога не е прекаленo стар, за да започне нов бизнес

"Есетата на Уорън Бъфет: Уроци за корпоративна Америка" от Уорън Бъфет

Осемдесет и четири годишният председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway е считан за един от най-великите инвеститори в историята.

Книгата е сборник от писмата на Бъфет към акционерите на Berkshire Hathaway. Всяко едно от тях обяснява различен аспект от неговия бизнес и инвестиционна философия. Темите може да изглеждат сложно, но опростеният начин на представяне на нещата от страна на Бъфет прави книгата лесна за четене, а той често обяснява различни концепции с лични анекдоти.

От нула до едно“ от Питър Тийл

"От нула до едно" започва от спорното твърдение, че "конкуренцията е за губещите" и че предприемачите трябва да се целят в създаването на монополи.

Тийл, който е основател на Paypal и на Palantir, подчертава важността на създаването на нещо ново и на превземането на пазара, вместо човек да просто да добавя нещо, което вече съществува. Независимо дали сте съгласни с философията на Тийл, книгата е добро четиво с множество идеи, които си заслужава да се обсъдят.

Вижте още: Любимата книга за бизнес на Бил Гейтс

Първият милиард е най-трудният“ от Т. Буун Пикънс

„Първият милиард е най-трудният“ разказва историята на това как 87-годишният председател на BP Capital Management успява да пребори личните и професионалните предизвикателства, за да огромен успех.

Книгата превежда читателите през цялото време от 80-те години, когато Пикънс се опитва да превзема компании до късния етап от живота му, когато защитава тезата, че САЩ трябва да се бори за енергийна независимост. Всяка глава започва с цитат от самия Пикънс за това как се печели в живота и в бизнеса.

Как да побеждавате в спорта, наречен бизнес“ от Марк Кюбан

В книгата милиардерът Марк Кюбан, който е собственик от отбора от НБА Далас Маверикс представя най-добрите прозрения за предприемачеството, от неговия личен блог.

Той пише открито за това как прогресира в живота от периода, когато е спал на диваните на свои приятели през основаването на собствена компания до периода, когато става мултимилиардер. Кюбан пише, че макар, че не разбирал много от компютри той успява да надвие конкуренцията, защото отделял много време за разучава софтуера, който неговата компания продавала.