Производителят на козметика и парфюми Coty обяви, че временно изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор на компанията ще остане на поста си, а Елио Леони Шети, който трябваше да стане новият главен изпълнителен директор след около седмица, няма да се присъедини към компанията.

От Coty обявиха, че ще платят на Леони Шети 1.8 млн. долара обезщетение и ще изкупят обратно привилегированите акции на компанията, които той е купил.

Председателят на Coty Барт Бехт заема временно длъжността главен изпълнителен директор от септември. От Coty обявиха вчера, че компанията е решила, че има нужда от приемственост на този пост, тъй като прилага нова бизнес стратегия, пише CNBC.

От компанията обявиха, че Леони Шети е "преосмислил позицията си и е решил да не се присъединява към Coty" във връзка с оставането на Бехт на поста му.

Обезщетението, което са равнява на едногодишна заплата, е част от договора, който Леони Шети е подписал с Coty през април. Компанията също така ще плати около 55 000 долара, за да изкупи привилегировани акции от него.

Базираната в Ню Йорк Coty продава парфюми, козметика и продукти за кожа и тяло с марките Calvin Klein, Marc Jacobs, OPI и Sally Hansen. Миналия август компанията обяви, че планира да ограничи разходите си с 200 млн. долара годишно и да инвестира тези пари в най-важните си марки.

От тогава компанията купи Bourjois от Chanel и обяви дистрибуционни сделки с Avon Products в Бразилия и Li & Fung в China.

Леони Шети е бившият главен изпълнителен директор на производителя на замразени храни Iglo Foods, който стои зад марката Birds Eye. Инвестиционният фонд Nomad Holdings купи Iglo по-рано този месец, а Леони Шети бе заменен на поста главен изпълнителен директор.