Рут Порат има най-малко 70 млн. причини да напусне работата си на Уолстрийт.

От Google са се съгласили да платят на Порат, която е новият главен финансов директор на интерент гиганта, около 70 млн. долара до 2019 г., показва уведомление на компанията до щатската Комисия по ценни книжа и борси.

Порат ще получи 5 млн. долара бонус, който ще й бъде платен в рамките на първия месец от започването на работа. Ако напусне преди първата си годишнина в компанията, Порат ще трябва да върне бонуса.

Тя също така ще получи 25 млн. долара под формата на акции, на които тя ще става поетапно собственик от края на тази година до 2017 г. На Порат ще й бъде предоставен и още един пакет акции за 40 млн. долара, които ще стават нейна собственост в периода 2016 – 2019 г.

На новия финансов директор на Google също така ще бъдат платени 7 500 долара, за да се премести в централата на Google в Маунтин вю, Калифорния.

Базовата заплата на Борат пък ще бъде 650 000 долара, според уведомлениетo. Порат, която напусна поста главен финансов директор на Morgan Stanley, ще започне работа официално в Google на 26 май.

Заплащането на Порат в Google ще бъде по-високо от това в Morgan Stanley, където тя е получила 12 млн. долара през 2013 г.