Публикуването на финансовите отчети на публичните компании не промени съществено облика на търговията на БФБ-София в изминалите търговски сесии, въпреки че не липсваха изненади в поднесената информация.

Това заяви за Profit.bg Ангел Хаджийски, брокер на Капман АД.

„Продължаваме да наблюдаваме типично лятна търговия на борсата, която се характеризира с ограничена активност, ниски обеми и липса на интерес от страна на пазарните участници, добави той.

Причините за състоянието на пазара са многократни споменавани и известни, а с навлизането в месец август ситуацията едва ли ще претърпи промяна.

В търговските сесии в първата седмица на месец август не очаквам да настъпи промяна в активността на борсата.

Очаквам отново да наблюдаваме дневни изменения, формирани при ниски обеми, изменение в стойностите на борсовите индекси ще остане ограничено, а значителна част от дневните обеми да бъдат формирани при единични сделки.

Борсата продължава да е в летаргия, като активизирането от петък го отдавам на това, че беше краят на месеца и е възможно да е имало известен ефект от преоценки, заяви и брокерът на Карол Благовест Крачев.

„По-съществено движение на цените очаквам след пускането на борсата в Атина, тъй като двата пазара - българският и гръцкият, се движат в много силна корелация“, сподели той.

Според Крачев „отчетите до момента носят повече позитивни, отколкото негативни сигнали, което, в комбинация със стабилна макроикономика, ще създаде добри основи за в бъдеще".

Личното ми мнение за цените на акциите на БФБ е, че потенциалът за ръст е в пъти по-голям от потенциала за спад спрямо текущите цени, което за мен прави БФБ добър залог за спекулативните пари, посочва още той.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.