Какъв хляб ядат по света?
Хлябът е основна част от диетата на човека от древни времена. Във всяка държава си имат предпочитам вариант на консумация и приготвяне.
Вижте различни видове хлебчета от 10 държави по света:
Бразилия - Pão de Queijo
Тези малки кръгли хлебчета са пълни с кашкавал и са популярна закуска в Бразилия.
Венецуела и Колумбия – Арепас
Те са от царевично брашно и наподобяват малки тортии. Обикновено ги пълнят с пълнежи като месо, сирене, но могат и да се ядат без нищо заедно със сготвено ястие.
Ямайка – Бами
Това е твърд ямайски хляб. Пече се на огън и обикновено се яде заедно с риба за закуска.
Финландия – ръжен хляб
Ръженият хляб е много популярен във Финландия. Той е по-различен от ръжения хляб, който ще срещнете в други държави по света. Прави се от 100% ръжено ръжено брашно и има тежък вкус.
Германия – бауернброт
Това е стандартно ръжено хлебче от Германия. Прави се само от ръжено брашно, вода, сол и мая. Понякога може да се добави слънчоглед или някакви ядки.
Норвегия – лефсе
Прави се от картофено брашно. Често се яде с пълнеж, като хлебчето се увива около пълнежа като дюнер.
Куба
В кубинския хляб има и добавка - свинска мас.
Италия – фокача
Това е твърд италиански хляб, който се яде със сол и зехтин. Върху него може да има поръсени и някакви подправки, като лук, както и маслини.
Индия – наан
Яде се с най-често намазан с масло. Прави се и в други части на Азия.
Франция – багета
Около 80% от хлябът, продаван във Франция е от типа багета.
Французите закусват с багета, намазана с масло или мармалад.