Хлябът е основна част от диетата на човека от древни времена. Във всяка държава си имат предпочитам вариант на консумация и приготвяне.

Вижте различни видове хлебчета от 10 държави по света:

Бразилия - Pão de Queijo

Тези малки кръгли хлебчета са пълни с кашкавал и са популярна закуска в Бразилия.

Венецуела и Колумбия – Арепас

Те са от царевично брашно и наподобяват малки тортии. Обикновено ги пълнят с пълнежи като месо, сирене, но могат и да се ядат без нищо заедно със сготвено ястие.

Ямайка – Бами

Това е твърд ямайски хляб. Пече се на огън и обикновено се яде заедно с риба за закуска.

Финландия – ръжен хляб

Ръженият хляб е много популярен във Финландия. Той е по-различен от ръжения хляб, който ще срещнете в други държави по света. Прави се от 100% ръжено ръжено брашно и има тежък вкус.

Германия – бауернброт

Това е стандартно ръжено хлебче от Германия. Прави се само от ръжено брашно, вода, сол и мая. Понякога може да се добави слънчоглед или някакви ядки.

Норвегия – лефсе

Прави се от картофено брашно. Често се яде с пълнеж, като хлебчето се увива около пълнежа като дюнер.

Куба

В кубинския хляб има и добавка - свинска мас.

Италия – фокача

Това е твърд италиански хляб, който се яде със сол и зехтин. Върху него може да има поръсени и някакви подправки, като лук, както и маслини.

Индия – наан

Яде се с най-често намазан с масло. Прави се и в други части на Азия.

Франция – багета

Около 80% от хлябът, продаван във Франция е от типа багета.

Французите закусват с багета, намазана с масло или мармалад.