52-годишният Дарън Макгрейди е бивш главен готвач в Бъкингамския дворец. Той казва, че менюто там не се е променило много в последните 63 години, откакто Кралицата седна на трона.

Макгрейди е бил готвач на Кралица Елизабет повече от 10 години.

Той е готвил и за официални банкети, при посещението на Бил Клинтън, Джордж Буш и др.

Той казва, че Кралицата настоява храната да е сезонна. Например, през лятото тя яде ягоди от градината си в Балморал, но никога няма да поръча ягоди през зимата.

Виж още: Най-добрата храна в 50 държави по света

Тя обича много масло и в ястията той слага доста масло и сметана.

Когато внимава за фигурата си поръчва пиле на грил и салата.

Не яде нишесте и скорбяла. Забранени храни за вечеря са картофи, ориз и паста.

Всеки ден Кралицата получава меню с по две предложения за всяко ястие. Тя зачертава това, което не иска. От време на време прави предложение за нещо извън менюто, най-често, когато има гост.

През 1993 година Макгрейди е преместен в Кенсингтън Палъс, за да работи за Принцеса Даяна. Там той готви 4 години. Менюто при Принцеса Даяна е съдържало предимно традиционна английска храна. Младите принцове обичали пиле, ориз и рибени кексчета. Те се хранили като типични английски деца, само, че им готвел професионален готвач.

След смъртта на Принцеса Даяна през 1997 година, той отказал работа за Принц Чарлз, защото решил да се премести в САЩ, където живее и до днес.

Написал е книга за работата си в двореца - Eating Royally.