Йената извлече ползи от търсенето на активи убежища във вторник, след като цените на акциите паднаха, а доларът се търгуваше близо до триседмични дъна спрямо кошница от валути на фона на намаляващите очаквания, че Федералният резерв на САЩ ще вдигне лихвите тази година.

Изнесените днес разнопосочни данни за търговията на Китай не помогнаха особено. Износът на страната пада с по-малко от очакваното, докато вносът намалява с повече от очакваното.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, отчете лек ръст в азиатската сесия, до 94.880 пункта, но остава близо до достигнатото вчера дъно от 94.619 пункта.

Спрямо йената щатският долар губи близо 0.1%, до 119.90 йени, но все още се търгува в средата на познатия напоследък рейндж.

Еврото също поевтиня с около 0.1%, до 136.24 йени, след като йената бе подкрепена от спада на цените на азиатските акции.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI, който не включва Япония, се понижи с 1.0% от двумесечния връх, достигнат вчера.

Австралийският долар поевтиня с 0.8% спрямо йената, до 87.63. Австралийската валута също така изгуби 0.7% спрямо щатския долар, до 0.7308, след като в понеделник бе достигнал двмуесечен връх от 0.7382.

Централната банка на САЩ ще има само още две срещи за определяне на паричната политика до края на годината – на 27-28 октомври и на 15-16 декември.

Президентът на подразделението на Фед в Атланта Денис Локахрд заяви вчера, че централната банка ще има "много повече" данни, които да обмисли през декември, отколкото на срещата си в края на този месец.

Вчера търгуваните обеми бяха по-ниски, тъй като щатските пазари бяха затворени заради Деня на Колумб. Понеделник бе национален празник и в Япония.

Лихвата по щатските 10-годишни облигации падна до 2.054% в Азия, в сравнение с нивото си на затваряне от 2.099% в петък, което също натежа над долара.

Еврото се търгуваше без промяна на ниво от 1.1359 спрямо долара, след като достигна до триседмичен връх от 1.1397 в понеделник.