Суровинните валути са в отбранителна позиция днес -. след отстъплението в цените на акциите и суровините, в сравнение с резкия ръст в началото на октомври, когато разочароващите данни за вноса на Китай предизвикаха прибиране на печалби.

Доларът също отчита леко понижение, падайки до 3 и половина седмичен минимум спрямо кошница от валути, след като трейдърите отложиха във времето очакванията си за вдигане на лихвите от страна на Федералния резерв.

Австралийският долар се понижи с 0.4% в ранната търговия, до 0.7211 щатски долара, след като отстъпи от достигнатия в понеделник двумесечен връх от 0.7382.

Новозеландският долар поевтиня до 0.6641 щатски долара, в сравнение с достигнатия в понеделник 2 и половина месечен връх от 0.6740.

Днес се очакват данните за потребителските цени в Китай, като прогнозите са за намаляване на инфлацията до 1.8% през септември, в сравнение с 2.0% през август.

Азиатските акции отстъпиха от двумесечния си връх, достигнат вчера под тежестта на спада в цените на петрола и други суровини и след като стана ясно, че вносът на Китай е паднал с 20% през септември.