Азиатските индекси обърнаха негативната си посока на търговия и отбелязаха ръст. Индексът, следящ представянето в региона - MSCI Аsia-Pacific, добави 0.7% към стойността си.

Европейските индекси обаче се очаква да отворят с леко понижение в рамките на 0.1-0.2%.

"Липсата на значими макроданни днес ще насочи инвеститорското внимание към изказвания на водещи централни банкери.

Марио Драги ще говори пред Европейския парламент, което може да даде повече яснота за потенциалните нови стимули от страна на ЕЦБ“, според Майкъл Хюсън, анализатор в CMC Markets, цитиран от CNBC.

Японският Nikkei приключи минимално на положителна територия, след като данните за машинните поръчки в страната отчетоха ръст от 7.5% през изминалия месец, което е първото им повишение от четири месеца насам.

Фючърсите на петрола останаха стабилни, след като вчера суровината загуби 3% от стойността си след по-високи от очакванията запаси в САЩ. Брентът добави 0.5% към стойността си днес, до ниво от 46.04 долара за барел, като е много близо до най-ниската си стойност от август насам.

Цените на останалите суровини също отбелязаха загуби, в резултат на поскъпването на долара и слабите данни, дошли по направление на индустриалното производство в Китай. Очакванията за повишение на лихвите в САЩ през декември също сериозно натежават над цените на суровините.

Златото се търгува при нива от 1 087 долара за унция с незабавна доставка, а среброто при нива от 14.35 долара за унция.