Финансовата институция Blackstone Group има добра история на резултатите си, което е съдействало за това компанията за финасов мениджмънт да управлява активи на стойност 300 милиарда долара.

Основателят й и нейн изпълнителен директор Стивън Шварцман до голяма степен стои в основата на успеха на компанията, като личното му благосъстояние възлиза на 11 милиарда долара.

Вижте още: Десет грешки, които умните хора никога не повтарят

Оказва се обаче, че не финансовият инженеринг или гениалност стоят зад успеха на Шварцман, поне според собствените му думи.

В основата на успеха му стои директният подход към сделките.

„Научих с времето, че всички инвестиции съдържат риск“, коментира Шварцман пред финансовото издание Business Insider. „Едно от правилата, които научих, е, че да не се опитваш да направиш определена инвестиция е най-добрият начин да се лишиш от добър доход“.

„Най-добрите инвестиции са тези, които най-лесно се одобряват. Иронично, но факт е, че когато много умни хора стоят около масата за преговори в продължение на часове, опитвайки се да разберят дали трябва или не да правят нещо, за да достигнат до по-добри резултати, това не води задължително до такива“, допълва още Шварцман.

„Инвестициите, правени от хора с нагласата – това е просто страхотно, нека да го направим, са тези инвестиции, които почти винаги са много успешни“, заключава Шварцман.