Япония все още е най-големият консуматор на сирене в Азия, но съседната Южна Корея е един най-бързо развиващите се пазари. От страната се надяват част от вносителите, като САЩ и Нова Зеландия, да увеличат доставките си, за да задоволят търсенето.

Вносът на сирене в Южна Корея нарасна с 60% от 2010 г. до настоящите 97 хил. тона, докато ръстът за Япония е от 17% до 232 хил. тона.

Най-вече младите корейци добавят сирене към ястията си, за да намалят пикантността им. Повече сирене се потребява и заради увеличената консумация на пица в страната, но то бива добавяно още и в ориза, супата рамен, кимчи и др.

Увеличава се и дирекната консумация на сирене при потреблението на вино.

Южна Корея днес е петият най-голям вносител на сирене в света, като 53% от доставките идват от САЩ, а Нова Зеландия е с дял от 13%. Останалата част от сиренето се внася от Германия и Франция.

Вносът и продажбите на моцарела в страната са дори още по-високи, тъй като тя се използва в корейските пекарни, заведенията за бързо хранене и част от полуготовите храни.

За много от корейците цената на сиренето днес е висока. Страната вече има споразумения за свободна търговия със САЩ и Европа, а такова наскоро бе подписано и с Нова Зеландия, което може да намали стойността на млечния продукт през следащите години с до 36%.