Ърнест Хемингуей е популярен писател и много противоречива личност. Той е известен със странните си навици, един от които е да пише, докато е прав.

Ето някои съвети, дадени от Хемингуей за това как по-добре да управлявате времето си, публикувани от финансовото издание Business Insider:

1. Стойте прави

„Никога не стойте на маса, когато можете да стоите прави на бара“.

Стоенето прав повишава вашата готовност да се сближавате и да наблюдавате, което е изключително полезно, за да сте по-производителни.

2. Бъдете избирателни

„Никога не тръгвайте на пътешествие с някого, когото не обичате“.

Дали ще е по отношение на партньора ви за пътуване, партньора ви в бизнеса или в живота, важно е да се обграждате с правилни хора. Това ще повиши творческите ви възможности и шансовете за успех на начинанията ви.

3. Винаги записвайте идеите си на хартия

„Да носите по няколко молива в себе си е добре свършена работа“.

Записвайте идеите си, после ги усъвършенствайте. Доброто старо записване на хартия води до много по-добра визуализация и продуктивност, в сравнение с ползването на съвременните технологични начини за водене на бележки, сочат изследванията.

Упражнението е поне толкова важно, колкото и продуктът.

4. Придържайте се към фактите

„Ако започнех да пиша като някой, представящ нещо в детайли, откривах, че е по-добре да махна всички орнаменти и да започна с първото наистина просто и декларативно нещо, което съм написал“.

Простите факти винаги вършат много по-добра работа, отколкото „сложните знания“ и безсмисленото усложняване на нещата.

5. Никога не спирайте да се трудите

„Всички сме чираци в занаят, в който никой не става майстор“.

Всяка работа, която си струва да се работи, никога не свършва. Винаги има място за подобрение. Така че спрете да се фокусирате върху края на пътуването и се наслаждавайте на пътя.

6. Бъдете честни със себе си

„Не бива да пишете, ако не можете да пишете“.

Животът е твърде кратък за отричане на явни неща. Открийте природния си талант и насочете усилията си в тази насока.

7. Пишете, каквото знаете

„Когато се озовах в тази стая, реших, че ще напиша по една история за всяко от нещата в нея, които ми бяха познати. Опитвам се да правя това постоянно, като това изисква желязна дисциплина“.

Или казано по друг начин - правете това, от което разбирате. Независимо дали става въпрос за писане на новела или за строеж на сграда, всеки трябва да прави това, което може да прави и да го прави с желание.

8. Не бъдете парализирани от страх

„Първият опит винаги не струва“.

По-добре да започнете нещо, макар и не по най-добрия начин, отколкото да не го започвате. Не се страхувайте от провали. Истинският провал се корени в това да не пробвате.

9. Слушайте внимателно

„Когато другите говорят, слушайте внимателно. Повечето хора не слушат“.

Ще се изненадате колко време сте можели да спестите по определен проект или задача, ако просто сте слушали внимателно хората около вас. Подхождайте към новите задачи с широко отворени очи и се вслушвайте в съветите на другите.

10. Бъдете трезви

„Опитвах се винаги да пия след вечеря, не преди да пиша или докато пиша“.

Подхождайте отговорно към задълженията си с трезво мислене.