Бившият шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън успя през кариерата си да стане от много беден - много богат и след това отново да стане беден.

Тази седмица той даде интервю за CNBC, в което разкри, че в пика на кариерата си, състоянието му е възлизало на между 400 и 500 млн. долара.

След като обаче успява да похарчи състоянието си за всевъзможни неща от 80-каратови бижута до колекция от коли и преминава през скъпо струващ развод, той подава заявление за фалит през 2003 г., обявявайки задължения в размер на 23 млн. долара.

"Бяха тотално извън моята лига. Не знаех как да се оправям с парите, не знаех как да се оправям с хората, които работеха с мен и с парите ми," споделя бившият шампион.

Вижте още: Най-глупавите покупки на Майк Тайсън

След като слезе от ринга Тайсън започна да се занимава с различни медийни проекти и медии в развлекателната индустрия, за да възстанови изгубените си активи. Той издаде книги, участва във филми и дори направи постановка на Бродуей.

"Сега имам повече фенове, отколкото някога съм имал през боксовата си кариера и знаете ли откъде го знам? ... Защото имам интернет," казва той. Тайсън има близо 5 милиона последователи в Twitter и 97% обществена разпознаваемост.

Тайсън споделя, че все още изплаща задълженията си, но въпреки това е успял да използва тази втора вълна на своята популярност, за да стане отново милионер. Той също така се е научил да не повтаря старите грешки.

"Понякога съм много опасен и токсичен с парите," казва той.

Тайсън също така споделя, че е отворен към идеята да участва в още един филм от поредицата "Последният ергенски запой"..

"Ако ми се обадят и ми платят," казва той.