Chanel все още не е име в света на часовниците. Изненадващо, френската модна къща обаче представи първия си часовник за мъже, който носи името The Monsieur.

Другото изненадващо е, че часовникът доста впечатлява. Това не е поредният моден аксесоар, направен от друга компания, върху който е сложено името Chanel.

Новият модел бе представен на най-голямото изложение за часовници в света - Baselworld, в Базел, Швейцария.

Това е първият часовник на Chanel, който е направен изцяло в Швейцария. Той ще се изработва във фирмения завод в Ла Шо дьо Фон в страната. Часовникът също така е оборудван с първия собствен часовников механизъм, разработен изцяло от Chanel, който носи името Calibre 1.

Вижте още: Това е най-скъпият ръчен часовник, продаван някога на търг

Часовникът е с нехарактерен дизайн и има две усложнения – скачащ час и ретроградни минути. Скачащият час е прозорче в долната част на циферблата, в което часът се показва по подобие на начина, по който се показват датите на други часовници. Той се сменя, веднага след като започне всеки нов час.

Усложнението ретроградните минути е под формата на полукръг в горната част на циферблата, където стрелката се мести надясно, отбелязвайки минаването на минутите. Когато часът се смени, стрелката се връща отново най-вляво и започва да отброява отново следващия 60-минутен цикъл.

Тези уникални усложнения са отнели на Chanel пет години. Компанията е ползвала помощ от пет различни компании за часовници, както и професионалните познания на Romain Gauthier, в която Chanel придоби дял през 2011 г.

Chanel ще произведе 150 часовника от бяло злато, които ще се продават на цена от 36 000 долара всеки, както и 150 часовника в жълто злато, чиято цена ще е 34 500 долара. Продажбите започват през юни.