Шофирането между различни бутици в лондонския Майфейър в колона от златни суперавтомобили може да изглежда като върха на екстравагантност за повечето хора. Но за Турки бин Абдула това е просто един нормален ден.

Свръхбогатият саудитец причини доста смут в Западен Лондон през последните дни, обикаляйки улиците със своите златни Bentley, Lamborghini и Rolls Royce.

Но те са само час от луксозния живот на собственика им милиардер, който разделя времето си между богатия на петрол Близък изток и луксозните хотели на Лондон и Париж.

Снимки и видеа, публикувани в Instagram профила на Бин Абдула, показват как той гони камила по стръмен склон на пустинята с неговия Mercedes G63.

Или как шофира Lamborghini Aventador SV в Западен Лондон, следван от приятели в част от другите му златни превозни средства.

Една от най-странните му снимки, публикувана в социалната мрежа, показва гепард, завързан на седалката на шофьора в златен джип Mercedes.

Бин Абдула публикува снимки и на своите автомобили, паркирани в престижни райони на Париж, Лондон и Дубай. Не е ясно на каква сума възлизат разходите по транспортирането им до всяко кътче на планетата.

Вижте още: Как Лондон се превърна в Мека на суперавтомобилите?

Не е известно и колко струва да покриеш автомобила си със златната обвивка, която очевидно саудитецът толкова харесва. Смята се, че сумата възлиза на близо 6 хиляди долара за един автомобил.

Годишният приток на суперавтомобили от Близкия изток в Лондон вече се превръща в туристическа атракция. Хора от цял свят се тълпят покрай скъпите машини, за да ги разгледат и да се снимат с тях.

Смята се, че собствениците им плащат над 288 130 долара за транспортиране на техните превозни средства до британската столица.

Миналата година, след многобройни оплаквания, бяха въведени ограничения за притежателите на суперавтомобили.

На шофьорите е забранено да форсират двигатели, да ускоряват бързо, да се състезават или да участват в каскади по улиците на Лондон. Освен това двигателят не може да работи, когато колата не се движи.