По-голямата част от главните изпълнителни директори (СЕО) прекарват деня си във фирмата, зад бюрото, в колата или пък на телефона.

При тях е много висок рискът от претоварване и усещане на силна умора, която най-често се опитват да преодолеят с повече кофеин, никотин и т.н. С тези прости решения - чаша кафе и цигара например, всеки СЕО започва да развива определен вид мързел, вярвайки че не разполага с необходимото време, за да тренира редовно, или пък страхувайки се, че ще изгуби контрол над случващото се във фирмата.

Представяме ви 7 причини, поради които тренировките навън са препоръчителни за СЕО служителите.

1. Свеж въздух

Офисите са пълни с прах, въздух, който бълват климатиците, а ви се върти из главата да влезете във фитнес зала, в която ситуацията е същата? А, не!

Излезте навън и си позволете да дишате дълбоко. Дишайте спокойно и уверено. Почувствайте свежестта. Удивително е колко тонизиращо може да се отрази свежият въздух върху ума, тялото и духа.

Той прочиства белите дробове и прояснява ума. Подобрява кръвното налягане, кръвообращението и сърдечния ритъм.

2. На слънце

Слънцето е приятел на човека. Няколко минути на слънце са необходими, за да повишите нивото на витамин D в тялото. По този начин оптимизирате функцията на хормоните. Серотонинът е хормонът на щастието. Когато сте затворени между четири стени и изкуственото осветление е ваш постоянен спътник, рискувате да си навлечете депресия.

Освен това интензивната светлина е важна, тя стимулира ретината на окото и производството на серотонин.

3. Красотата на външната среда

Изследвания сочат, че естетическото удоволствие повишава нивото на серотонина в тялото. Започвате да се чувствате добре емоционално, физически, психически и духовно.

Повишението на серотонина се отразява невероятно мощно върху настроението, емоциите, паметта и дори върху стремежа ни да ядем сладко.

Позитивното настроение води до подобряване на самооценката ни. Освен това понижава апетита, оптимизира цикъла на съня, подобрява храносмилането и регулира температурата на тялото.

И всичко това от стоенето навън! Дишайте свеж въздух! Радвайте се на слънцето! Ще почувствате мигновено облекчение на стреса и лошото настроение.

4. Задейства основните области в мозъка и психиката

Тренировките навън се отразяват добре върху целия организъм. По този начин вие стимулирате основните области в мозъка и психиката.

Усещате, че имате повече енергия, заредени сте с позитивизъм и удовлетворение. Самооценката ви е по-висока. Чувствате се по-живи, по-доволни от постиженията си. Преборвате се с нещастието, напрежението, стреса, объркването, гнева и изтощението.

Можете да вървите, да плувате, да сърфирате, да тичате, да карате ски, да се разхождате из планината.

5. Сензорна стимулация

Когато сте навън, вие подобрявате сензорната стимулация, свързвайки всички пет сетива.

Тренировките навън са по-различни. Те са уникални. Предизвикват едновременно ума и тялото. По-ефективни са от тренировките на закрито.

Тук има фактори като промени във времето, промени на пейзажа и т.н.

Когато тренирате навън, вие тренирате ума си. Той се адаптира към сменящите се терени. Размишлявате върху това, което е пред вас и т.н. По този начин въздействате върху мозъка си и това е плюс.

6. Позитивно настроение

Фитнесът навън носи редица ползи от гледна точна на физиката. Много са важни обаче ползите за ума и духа. Когато сте навън, сърдечният ритъм се обновява. Прояснява се мисълта, изхвърляте ненужните емоции и размишления.

По този начин преборвате стреса. Фокусирате вниманието си върху съществени неща.

Освен това навън можете да излезете, когато пожелаете. Тук няма членска карта, не чакате някой уред да се освободи. Свободен сте да правите каквото решите.

Да, работата е важна, но трябва да имате и личен живот.

7. Духовна връзка

Една от най-големите ползи от тренировките навън е установяването на връзка между духа и природата. Ходене, тичане, плуване, катерене - всички тези активности ви приближават по-силно към вселената.

Тренировките на открито са отличен начин да се доближите до отговорите, които търсите. А също така и да се справите с проблемите и стреса.

Главните изпълнителни директори не бива да подценяват физическите упражнения под открито небе. Те ще им позволят да водят по-качествен начин на живот, да изпитват удовлетворение от професионалния и личния живот.

Това заделено време си струва!