Щатските индекси приключиха вчерашния ден при най-високите си стойности за тази година, в условията на поскъпващ петрол и разнопосочни тримесечни отчети от ключови компании.

Индексът S&P завърши над психологическата граница от 2 100 пункта за първи път от 1 декември 2015 година, докато Dow се задържа над ключовото ниво от 18 000 пункта, което прекрачи в понеделник.

„Смятам, че е наистина позитивно, че енергийните и финансовите компании се представят силно“, според Марк Чейкин, изпълнителен директро на Chaikin Analytics. „Налице е известно прибиране на печалби от страна на инвеститорите в технологичния сектор“, допълва още специалистът, цитиран от CNBC.

Технологичният Nasdaq се представи по-зле от другите щатски индекси, като се понижи с 0.4% вчера. Той бе поведен от понижението с 13% в книжата на Netflix. Компанията изнесе разочароващи данни за второто тримесечие, което доведе до масирани разпродажби.

Акциите на Alphabet, Amazon.com и Apple също регистрираха спадове, натежавайки над технологичния индекс. Tesla загуби 2.5% от стойността си.

Книжата на IBM отчетоха понижение от 5.59% вчера, като отнеха 57 пункта от ръста на индекса на сините чипове Dow Jones. Печалбата на компанията превиши очакванията, но приходите продължиха да се понижават.

Технологичният гигант не повиши очакванията си за тази година, което бе широко прогнозирано от инвеститорите. Въпреки спада им вчера обаче, акциите на IBM все още са с 4.5% над нивата им от началото на годината.

Акциите на Goldman Sachs добавиха 2.3%, като допринесоха за основна част от ръста на Dow. Банката превиши средните очаквания на анализаторите по отношение на печалбата на акция, но не отговори на прогнозите им за приходите.